Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Jaarboek Maastricht 2020 en De Stilte van de Stad

Voor vele Maastrichtenaren is het jaarboek een jaarlijks terugkerend fenomeen, anderen zijn er minder bekend mee. Jaarboek Maastricht geeft dit jaar voor de 65ste keer de stadskroniek uit, waarin een overzicht van het Maastrichtse nieuws en de ontwikkelingen in de stad wordt gegeven.

Jaarboek Maastricht 2020

jaarboek


Op zondag 11 april 2021 wordt Jaarboek Maastricht 2020 gepresenteerd. Voor vele Maastrichtenaren is het jaarboek een jaarlijks terugkerend fenomeen, anderen zijn er minder bekend mee. Jaarboek Maastricht geeft dit jaar voor de 65ste keer de stadskroniek uit, waarin een overzicht van het Maastrichtse nieuws en de ontwikkelingen in de stad wordt gegeven. En ieder jaar is er een speciaal thema: dit jaar is dat corona. Voor veel zorgmedewerkers in Maastricht (en voor vele anderen) was 2020 een jaar om nooit te vergeten. Dit jaarboek staat bol van de informatie, historische achtergronden, interviews en is een echt herinneringsboek van een gedenkwaardig jaar geworden. Vier interviews met zorgmedewerkers (met “de handen aan het bed”) maken duidelijk hoe het jaar verliep en welke effecten het had op patiënten, cliënten en medewerkers. Prachtige fotografie en een strakke vormgeving maken dit boek tot een waardevolle herinnering.

Uitgever: Stichting Jaarboek Maastricht
Hoofdredacteur: Eric Wetzels
292 pagina’s, volledig in kleur

Prijs voor PVA-leden: € 12,50 (winkelwaarde € 17,50)

 

 

Stilte in de stad

stilte

Als extraatje kun je als pv-lid ook het boek Stilte in de Stad bestellen. Dit boek is al in november 2020 gepresenteerd en legt in 50 persoonlijke verhalen de impact vast die het coronavirus had op de horeca, ondernemers, agenten, winkeliers, mensen die trouwden, stierven of een baby kregen. Is Jaarboek Maastricht geschreven van uit het hoofd, Stilte in de Stad is geschreven vanuit het hart. Deze boeken samen geven een goed beeld van de gevolgen van het virus voor Maastricht. Een virus dat niemand had zien aankomen en dat voorlopig nog wel in ons leven zal blijven.

Uitgever: Vanhoorenmedia VOF, naar een initiatief van John Eijssen en Stichting Jaarboek Maastricht
Samenstelling en eindred

actie: Maarten van Laarhoven
160 pagina’s, volledig in kleur

Prijs voor PVA-leden: € 15,00 (winkelwaarde € 19,25)

Bestellen kan via deze link:  https://betawerkbv.formstack.com/forms/jaarboek_maastricht

U ontvangt bericht zodra de bestelling afgehaald kan worden bij het Servicebureau FB (niveau 0) 

Sluit de enquête